Good stuff, great stuff

Bra verktyg är ett måste när man jobbar med hästar. Här är några av dem;

-Ariats vinterstövlar. Oh my god, har inte haft råd att köpa dem men provat. Divine! De är varma och funkar bra att rida i. Har alltid Ariatboots till vardagsridningen. Bäst!

-Proffessionals Choice dressyrskydd i läder. Snygga och sitter bra. Riktigt smart är att när man köper den i fyrpack så är bakskydden en storlek större än fram för att fylla hela skenan.

-Curium Soap från Veredus. Den enda glycerintvål som får snudda vid mina träns. De andra sorterna funkar bra att limma sig fast med i sadeln med suger på tränsen.

-Brasso metallputs. Jag putsar alla spännen på allt innan tävlingar. Även bettringarna på tränsen men skölj noga och ta inte puts på munstycket. Denna puts är bäst av alla!

-Cowboy Magic. Silicondroppar till svans och päls. Funkar bra i ditt eget hår också:) Ta lite i taget, utmasserat i dina handflator och stryk i/på. För mycket kan ge ett fett utseende. Stryk på pälsen där du vill ge extraglansreflexer, tänk där du vill visa "muskelbuktningar". Ska fota o visa ngn dag, kanske inte glasklart:)

-Firefox pälsglans. Riktigt bra. Förr tyckte jag att den gjorde svansen lite fettig och använde den bara i pälsen. Men jag vet inte, kanske har de ändrat formulan för nu är den bara jättebra överallt. Men- ingen pälsglans i manen eller sidorna av halsen! Som hoppryttare kan det få tråkiga konsekvenser om du får ett stopp och som dressyrryttare så får du hopplöst att knoppa manen. Oavsett gren så blir tyglar och handskar hala, inte bra!

-Tandborste. Bra till småjobb i putsen och överlägsen till strasspannband. Ta vatten i tandborsten och pytte, pyttelite yes diskmedel. Polera försiktigt på stenarna, undvik lädret. Håll sedan bredvid vattenkranen och borsta bort diskmedlet med blöt tandborste. Torka försiktigt med luddfri trasa. Inte dra fram och tillbaka, då fastnar ludd och sånt i stenarnas fästen. Nu gnistrar stenarna som nya!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0